Connie Hyllander

       stolt som träden & fri som fågeln
       levde hon sitt liv

 

 
 

 

  Operastudio 67
 
   
   
  PÅ SCEN - intro
 
 
 
"...Connie är i kväll på operaskolan och eftersom jag ändå har ärende till skolan i Sundbyberg så gör vi sällskap hem så småningom. Klockan är väl då i det närmaste tio på kvällen..."
 
Så skrev jag i ett brev från den 23 mars 1968. Operaskolan jag nämnde i brevet handlade om ABF:s operalinje där bl.a. regissören Bernard Krook var lärare.
 
Under denna tid arbetade man, om jag minns rätt, bl.a. med 'Rucklarens väg' av Stravinskij där Connie sjöng rollen som Baba (mezzosopran).

Förstudie till 'Baba' - smink (?)

 
Att Connie sökte sig till denna utbildning låg ju helt i linje med hennes passionerade intresse för operakonsten och inte minst dess vokala uttrycksmöjligheter. Dessa studier pågick t.o.m. VT-73, troligtvis med avbrott, och sista året på det som då hette Operastudio 67. Det var under detta sista år som hon medverkade i några scener ur operan Aida i rollen som Amneris.
 
Som Amneris Operastudio 67
 
Nog var det så att Connie verkligen önskade att detta skulle leda fram mot en sångkarriär på någon operascen. HT 1973 tog hon ytterligare ett steg i den riktningen med bl.a. sångstudier i Wien, som kom att omfatta perioden fram till 1980. De åren kommer emellertid att få några egna kapitel.
 
Inför studierna i Wien utfärdades detta intyg från Operstudio 67:
 
 
   
   
  NÄSTA SIDA - [Brev och Händelser 1968-1973]